kundvagn-knapp-41.png

Webbutik

Personknapp-37.png

Kursanmälan

datorknapp-41.png

Programservice

datorknapp-41.png

Läroportalen

Alfamax-logga-vit-transparent-236px-2.png

Läromedel och fortbildning

Läromedel
Läromedel / Svenska på webben /

Svenska på webben

Beställning

Alfamax spelpaket kan endast beställas av skolor. Skolan abonnerar på webbspelen ett läsår i taget via Alfamax Läroportal och får ett Portal-ID som blir skolans identitet. Därefter kan kontaktpersonen enkelt beställa licenser av spelpaketen och elevkonton.

 

Beställ licenser och konton så här:


1.  Registrera ett skolkonto på vår Läroportal.

2. Alfamax aktiverar kontot och Läroportalen skickar en bekräftelse till dig.

3. Beställning licenser
Klicka på ”Administration” i menyn. Välj ”Abonnemang” och klicka på knappen "Köp spelpaket". Kryssa för vilka spel skolan vill ha. Alla skolans elever har tillgång till spelen, men ange hur många samtidiga licenser ni behöver. 5 licenser innebär t.ex. att 5 elever kan öva samtidigt i samma spelpaket, t.ex. Alfakungen.

4. Beställning konton (hoppa över denna punkt och gå till punkt B om eleverna inte ska ha sina resultat sparade).

Hur många elever ska ha egna inloggningar till spelen och få sina resultat sparade? Beställ konton under ”Administration”. Välj ”Licenser och konton” och klicka på knappen "Köp konton". Beställ även lärarkonton till de lärare som vill ha översikt över elevernas resultat. Om flera lärare vill ha tillgång till samma elever, delar de på samma lärarkonto.

 

5. Klicka på "Välj spel" i menyn om du själv vill testa spelen.

 


Hur får lärare och elever sina inloggningar?

 

A. För att aktivera lärarkonton, klicka på "Administration" i menyn och sedan "Lärare och elever" och klicka därefter på knappen "Lägg till lärare". Bestäm vilket användarnamn och lösen som läraren ska ha.

B. För att aktivera elevkonton, kan du (eller en lärare i sitt lärarkonto) klicka på "Administration" i menyn och sedan "Lärare och elever" och klicka därefter på knappen "Lägg till elev".
Bestäm vilket användarnamn och lösen som eleven ska ha.


Behöver inte elevens resultat sparas?
Gör då bara ett enda elevkonto som alla elever loggar in på.


Tips: Vill du skriva in många elever samtidigt så kan man lägga in en hel grupp samtidigt via knappen ”importera elevlista”.

C. Elever kan logga in på Läroportalen och använda spelen direkt med de användarnamn och lösen du har gjort. Där efterfrågas skolans Portal-ID som du hittar i menyn under "Administration", välj "Skoluppgifter". Ett annat sätt är att använda direktlänken som du får när skolan aktiveras. Då skrivs Portal-ID in automatiskt.

© Alfamax AB | Katrineholm | tel 0157-13123 | E-post: info@alfamax.se | Information om cookies