kundvagn-knapp-41.png

Webbutik

Personknapp-37.png

Kursanmälan

datorknapp-41.png

Programservice

datorknapp-41.png

Läroportalen

Alfamax-logga-vit-transparent-236px-2.png

Läromedel och fortbildning

Läromedel
Läromedel /

Svenska på datorn

Svenska på datorn

Här nedan kan du läsa om våra dataspel som är utvecklade för PC. De beställs numera via ett enkelt beställningsformulär.


Många av dem finns även som webbspel för olika plattformar, t.ex. iPad, Mac och PC. Information om dessa finns på sidan om webbversion och de hanteras via Alfamax Läroportal.

 

Alfamax utbud

Alfamax har ett stort utbud av datorprogram som handlar om olika moment i svenska språket t.ex. ordkunskap, stavning, rimord, synonymer, motsatsord, sammansatta ord, betoning, språklära och ordspråk. Programmen utspelas i olika spelmiljöer.

 

Ordförrådet i varje program är stort och indelat i olika nivåer, vilket gör att de flesta program kan användas av både barn och vuxna. Samtliga

program bygger på Alfamax specialsorterade ordbank, där ca 25 000 ord är indelade efter svårighetsgrad vad gäller stavning.

 

 

Du kan enkelt hitta information om de olika datorprogrammen via översikten. Du kan även ladda ned en broschyr (pdf).

 

Anpassningar för elever med olika behov

Specialpedagogiska skolmyndigheten har beviljat produktionsstöd till många av våra dataspel i svenska. Här finns stora möjligheter att anpassa efter olika typer av målgrupper, t.ex. nybörjare i läsning, elever med läs- och skrivsvårigheter, andraspråkselever. På lättare nivå finns ofta uppläsning av ord och muntliga instruktioner. För elever som behöver utmaningar finns svårare spel och möjlighet att välja högre svårighetsgrad av t.ex. ordförråd.

 

 

‚ÄčNya Bågen är här!
 
Nu finns en uppdaterad version med nya Skolstil, som är mer luftig och där lilla L har en krok. Stilen är lättläst och liknar det handskrivna alfabetet med tydliga mellanrum mellan orden.
 
Skolor som vill uppdatera sitt Bågenpaket kan beställa en uppdateringssats.

© Alfamax AB | Katrineholm | tel 0157-13123 | E-post: info@alfamax.se | Information om cookies