kundvagn-knapp-41.png

Webbutik

Personknapp-37.png

Kursanmälan

datorknapp-41.png

Programservice

datorknapp-41.png

Läroportalen

Alfamax-logga-vit-transparent-236px-2.png

Läromedel och fortbildning

Läromedel
Läromedel / Bågen /

Bågen

Dataspel till Bågen

Alfamax har ett stort utbud av dataspel i svenska för iPad, Mac och PC. För nybörjare finns Alfakungen, se nedan. Övriga webbspel hittar du här.

 

I slutet av Bågen introduceras alfabetisk ordning. I Bågenpaketet ingår en Prova-på licens för 10 samtidiga användare av Alfakungen via Alfamax Läroportal.

 

 

Innehåll: I 7 olika spel övar eleven på alfabetisk ordning för att lättare kunna söka information i ordlistor, register m.m.

 

Demofilm: Vill du se en demofilm (PC-version) om Alfakungen?
Sätt på ljudet på din dator och klicka sedan här.

 

Webbversionen har samma layout som originalversionen för PC, men har även ett nytt spel Fågeln.

 

Beskrivning: Exempel från 4 av spelen   

Fågeln: Eleven väljer att öva på bokstavsljud eller bokstavsnamn. Det gäller att välja rätt bokstav bland de fyra alternativen.

 

Riddaren: Se bild. Startövning för nybörjare. Bygg upp alfabetet med fyra bokstäver i taget. På lätt nivå syns alla bokstäver, på högre nivå är allt fler dolda. Den som vill kan utmana en motspelare i en tornering.

Narren: Målet är att inse var en bokstav ligger i alfabetet, för att slippa söka från A i ordlistor m.m. På skärmen visas en linje som motsvarar A-Ö, samt en bokstav som ska klickas in på rätt plats. Ju närmare rätt position, desto högre poäng.

 

Kungen: Se bild. En patiens som liknar "Klockan". Bland korten finns fyra kungar. Det gäller att få alla bokstäver på rätt plats innan kungarna avbryter patiensen.


 

© Alfamax AB | Katrineholm | tel 0157-13123 | E-post: info@alfamax.se | Information om cookies